A Csopak és Paloznak közötti, Balatonra néző völgyben művelték szőlőiket a Krisztus utáni I. - és IV. század közötti a fajszi (Balácapuszta) római villa obsitos légionáriusai, a XI. században Szent István királyunktól első ízben szőlő-birtokot kapott Veszprém-völgyi apácamonostor jobbágyai, a XIX. század közepén a borairól is méltán híres Ranolder János, veszprémi püspök.
Pincészetünk elsősorban fehérborok készítésével foglalkozik, így szőlőültetvényeinken 80% fehér és 20% kékszőlőt termesztünk. Boraink készítésénél a legfontosabb szempont a termőhelyi sajátosságok kidomborítása.
A nevem Uzinger János, 2000-ben kezdtem szőlészkedni és vettem az első hektárt. Az első év után jöttem rá, hogy én mennyire nem értek ehhez.
A Koczor Pincészet igazi, nemes balatoni ízvilággal és osztályon felüli vendégszeretettel vár mindenkit az ország egyik legszebb pontján!
Pincészetünk alapkövét 13 éve raktuk le, de családunk szőlőhöz és borhoz való kötődése sokkal régebbi gyökerű. Apai ágon közel kétszáz évre visszamenőleg ismerjük családunk csopaki múltját, anyai ágon ugyanez mondható el, csak káli-medencei, azon belül is kővágóörsi eredettel. Mint minden tisztes balatoni családnál, így nálunk is változó mértékben, de állandó jelleggel a mindennapok része volt a háztáji szőlő, a pince, a bor és hozzájuk kötődő munka. Ez a mai napig így van, de nem túlzás azt mondani, hogy a maihoz hasonló méretekben felmenőink nem foglalkoztak bortermeléssel.